5 metode de pregatire a frunzelor de varza pentru sarmale. Pe gustul si dupa posibilitatile fiecaruia

Astazi va vom prezenta 5 moduri de pregatire a frunzelor de varza pentru sarmale!

1. IN MULTICOOKER. Indepartati cotorul verzei si puneti-o in Multicooker, adaugand si putina apa. Setati-l la programul „Fierbere” si preparati varza pe parcursul catorva minute. Ea se va inmuia si frunzele ei se vor separa cu usurinta.
Daca frunzele din mijlocul verzei vor ramane crude, puteti sa le fierbeti inca putin in Multicooker (dupa ce le veti separa pe cele preparate). Frunzele de varza ies moi, transparente si maleabile.

2. PRIN FIERBERE. Sectionati cotorul verzei, fara sa-l indepartati complet. Infigeti o furculita in el. Turnati apa intr-o cratita. Aduceti-o pana la punctul de fierbere. Adaugati o lingura de otet si ½ lingura de sare in ea. Puneti varza in apa si rotiti-o prin ea, folosind furculita infipta in cotor. Frunzele ei superficiale vor incepe sa se separe. Dupa ce le veti separa, scoateti capatana din apa si acoperiti cratita cu un capac. Lasati frunzele sa se fiarba timp de 2-3 minute. Scoateti-le din apa. Procedati similar pana veti separa si fierbe toate frunzele. Aceasta este cea mai sigura si verificata metoda de preparare a frunzelor de varza pentru sarmale, dar si cea mai indelungata.

3. IN CUPTORUL CU MICROUNDE. Indepartati cotorul verzei. Puneti-o pe o farfurie (cu gaura in jos) si introduceti-o in cuptorul cu microunde. Incalziti-o timp de 5-6 minute la puterea maxima. Frunzele superficiale (5-6 bucati) se vor separa cu usurinta. Procedati similar pana le veti separa pe toate. Aceasta este cea mai rapida metoda.

4. IN CUPTOR. Indepartati cotorul verzei. Puneti-o intr-un manson de copt, legandu-i capetele. Asezati punga cu varza pe o tava de copt si introduceti-o in cuptorul preincalzit pana la 200°C pentru 25-30 minute. Apoi scoateti-o din cuptor si punga. Separati-i frunzele cu ajutorul unei furculite.

5. PRIN CONGELARE. Puneti varza intr-o punga si dati-o la congelator. Dupa ce va ingheta, scoateti-o din congelator si lasati-o sa se dezghete la temperatura camerei. Frunzele ei se vor separa cu usurinta: vor fi moi, maleabile si nu se vor rupe. Puteti sa pregatiti sarmalele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *