6 rețete de marinare a cărnii.

Vă oferim o selecție excelentă de rețete de marinare a cărnii, pe care o veți coace în cuptor.

Marinadele respective vor oferi cărnii un gust irepetabil. Aceasta iese suculentă, foarte aromată și cu crustă aspectuoasă. Utilizați aceste rețete și nu veți regreta!

REȚETA NR. 1
Ingrediente:

-200-250 ml de vin alb sec;

-200-250 ml de ulei de floarea-soarelui;

-un morcov;

-2 cepe mari;

-un cățel de usturoi;

-jumătate de lămâie sau 250 ml de oțet;

-o legătură mică de pătrunjel;

-2 foi de dafin;

-boabe de piper negru — după gust.

Mod de preparare:

1.Tăiați morcovul, ceapa și usturoiul în cerculețe.

2.Puneți carnea în vasul, în care o veți marina. Apoi turnați uleiul peste ea.

3.Adăugați legumele tăiate, foile de dafin, boabele de piper negru și pătrunjelul mărunțit.

4.Stropiți totul cu vin, după care și cu sucul de lămâie.

5.Lăsați carnea să se marineze între 2-48 ore.

REȚETA NR. 2

Ingrediente:

-4-5 linguri de ulei de floarea-soarelui;

-1-2 linguri de suc de lămâie;

-2-3 linguri de coniac;

-amestec de condimente aromate (ierburi de Provence, de exemplu) — după gust;

-ardei iute (cayenne) — după gust.

Mod de preparare:

1.Combinați toate ingredientele necesare.

2.Așezați carnea pe un platou. Ungeți-o cu marinada obținută și dați-o la rece pentru 60 minute, întorcându-o o singură dată pe cealaltă parte.

REȚETA NR. 3

Ingrediente:

-muștar;

-bere;

-sare (opțional);

-piper negru măcinat (opțional).

Mod de preparare:

1.Amestecați muștarul cu berea. Dacă doriți, adăugați sare și piper negru măcinat.

2.Tăvăliți fiecare bucată de carne prin amestecul obținut.

3.Lăsați-le să se marineze pe parcursul câtorva ore.

REȚETA NR. 4

Multe gospodine marinează carnea cu maioneză, folosind 200 g de maioneză la un kg de carne.

REȚETA NR. 5

Ingrediente:

-suc de roșii (sau suc de portocale);

-ceapă;

-sare, condimente.

Mod de preparare:

1.Combinați toate ingredientele necesare.

2.Așezați bucățile de carne în amestecul obținut și dați totul la rece pentru 2 ore. Dar, indiferent de marinadă, cu cât carnea este ținută mai mult în ea, cu atât iese mai gustoasă. Puteți să marinați carnea până la 3 zile.

3.Puteți să pregătiți marinada respectivă, înlocuind sucul de roșii cu suc de portocale. Însă cantitatea acestuia trebuie să fie mult mai mică: doar cât bucățile de carne să se pătrundă cu el (în cazul variantei cu suc de roșii, carnea trebuie să plutească prin marinadă).

REȚETA NR. 6

Ingrediente:

Sosul de rodie este pregătit din suc de rodie, care se fierbe de aproximativ 5 ori, până capătă consistența necesară, iar apoi se asezonează cu diverse condimente — sare, zahăr, busuioc, coriandru, scorțișoară, tot felul de piperi și frunze de dafin (mirodeniile de bază). Sosul are consistență groasă și un gust intens, astringent, dulce-acrișor. Se găsește în comerț.

Mod de utilizare:

Sosul de rodie este potrivit pentru marinarea cărnii și peștelui. Este pur și simplu ideal pentru carnea de porc, oferindu-i gust de frigărui.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *