Au venit aseară prietenii soțului la noi să vadă meciul. ⚽ Nu am știut ceva mai bun să le dau să mănânce, să meargă și cu berea! 😍 Nu vă zic ce m-au lăudat, am de dat rețeta soțiilor lor! Ție ți-o las aici, e genială, o să vezi:

CARTOFI GRATINAŢI CU CIUPERCI
TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 10 min
Timp de gatire: 45 min
Gata in: 55 min
INGREDIENTE

5 cartofi medii
250 g ciuperci
1 lingură ulei de măsline
1 ceapă
2 căței de usturoi
350 ml smântână de gătit
1 linguriță cimbru
300 g cașcaval ras
60 g parmezan
sare și piper după gust

PREPARARE

O mâncare rapidă, sățioasă și delicioasă. Și făcută din ingrediente care se regăsesc sigur în gospodărie.

Asta îți propun eu azi să faci, prin această rețetă simplă de cartofi gratinaţi cu ciuperci. Fă-o când nu ai inspirație și ai multe guri de hrănit.
Preîncălzește cuptorul la temperatură mare.

Pune cartofii la fiert 10-15 minute. După acest timp, taie-i felii rotunde și pune-i într-un vas.

Sotează ceapa până devine translucidă. Adaugă ciupercile tăiate felii.
Într-un alt vas, la foc mic (nu lăsa să fiarbă), combină smântâna, cimbrul și usturoiul tăiat mărunt. Toarnă peste cartofi, amestecă până îi acoperi de sos.

Pune o treime din cartofi într-o tavă care nu lipește. Apoi o treime din ciuperci pe deasupra. Repetă pașii până termini ingredientele. Presară cașcavalul ras și parmezanul peste. Dă la cuptor pentru 30 de minute și lasă la răcit 5 minute înainte de servire

sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *