Budinca din branza cu stafide este un desert gingas si sanatos, adorat atat de copii, cat si adulti

Se prepara incredibil de simplu si rapid, dar este delicioasa, moale si fina.

Budinca nu contine faina si zahar, este sanatoasa, ideala pentru toata familia. Untul topit ofera budincii un gust aromat si delicat. Preparati acest deliciu la micul dejun si savurati-l cu smantana.

Ingrediente: 280 g de branza de vaci, 4 linguri de lapte, 4 lingurite de stafide, 1 ou, 4 lingurite de gris, 4 lingurite de unt, 1 priza de sare, zahar (la dorinta), smantana (la dorinta, pentru servire).

Mod de preparare: Taiati stafidele in jumatate, apoi spalati-le bine, turnati deasupra apa si puneti-le la foc. Dupa ce vor incepe sa fiarba, fierbeti-le timp de aproximativ 5 minute. Scurgeti apa din stafide si lasati-le sa se raceasca.

Bateti oul spuma (la dorinta puteti adauga zahar). Turnati laptele, presarati sarea si grisul si bateti ingredientele. Puneti branza (daca este granulata sau uscata, atunci treceti-o prin sita). Amestecati bine si adaugati stafidele. Puneti untul intr-o forma mica si puneti-o in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Puneti jumatate din untul topit intr-un bol.

Ungeti partile laterale ale formei cu untul ramas. Asezati masa de branza si nivelati-o cu lingura. Turnati deasupra untul din bol. Coaceti budinca timp de 30 de minute, apoi lasati-o sa se raceasca la temperatura camerei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *