Carne de pui gatita in sos de mustar cu ciuperci. Nu va lasa pe nimeni indiferent

Un fel delicios de mancare, care nu va lasa pe nimeni indiferent!

Bucatelele delicate de pui se prajesc pana se acopera cu crusta aurie si crocanta, dupa care se coc in sos de mustar cu smantana si ciuperci, condimente aromate si vin alb.

INGREDIENTE: un kg de carne de pui (oricare parti, spre exemplu — pulpe inferioare); 200 g de ciuperci (spre exemplu, Champignon); 3 catei de usturoi; 100 ml de vin alb sec; 250 ml de apa sau supa de pui; 2 linguri de mustar (oricare; preferabil, sa nu fie iute); 80 ml de smantana pentru gatit 20%; 30 g de unt; 2 linguri de ulei de masline; cimbru — dupa gust; sare, piper negru — dupa gust.

MOD DE PREPARARE: Spalati si uscati carnea. Puneti untul si uleiul de masline in tigaie. Prajiti treptat carnea. Puneti-o pe o farfurie. Taiati ciupercile si usturoiul in feliute si prajiti-le in tigaia, in care ati prajit carnea. Turnati vinul si supa de pui in tigaia cu ciuperci si usturoi. Apoi adaugati mustarul.

Aduceti amestecul pana la punctul de fierbere. Adaugati smantana si fierbeti sosul timp de 10-15 minute, la foc redus, pana se va ingrosa. La sfarsit sarati-l si piperati-l. Turnati sosul intr-o tava adanca de copt si asezati bucatelele de carne prajita deasupra lui. Presarati totul cu cimbru si introduceti tava in cuptorul preincalzit pana la 180°C, pentru 15-20 minute. Serviti carnea cu orice garnitura. Spre exemplu, cu piure de cartofi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *