Cea mai buna reteta de pateuri cu branza cu aluat facut in casa

Pentru ca aceasta reteta sa iasa ca la carte avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

Pentru foaie: 1 kg de faina alba, 400g margarina, 1 lingurita de sare, 5 lingurite de otet, 500ml de apa calduta.
Pentru umplutura: branza, 1 ou putin lapte.

Mod de preparare: Faina o amestecam cu sarea, otetul si apa. Framantam pana cand avem un aluat bine legat (nu trebuie sa fie tare). Intindem aluatul cu facaletul si intindem deasupra 1/3 din margarina. Impaturim aluatul de la stanga la dreapta si il batem cu facaletul de 100 de ori.

Lasam aluatul sa se odihneasca 30 de minute in frigider. Repetam aceasta operatie de 3 ori doar ca atunci cand impaturim de fiecare data schimbam directia (stanga – dreapta,dreapta – stanga). Intre timp preparam umplutura: faramitam branza si o amestecam cu oul si cu putin lapte pana devine cremos.

Luam aluatul si il intindem cu facaletul nu foarte subtire (1cm). Taiem patratele aluatul si punem in mijloc putin din umplutura. Inchidem patratelele ca pe un plic, le asezam intr-o tava unsa putin si bagam la cuptorul, in prealabil incins. Coacem 20 de minute, lasam sa se raceasca si pateurile noastre sunt gata. Un pahar de bere e bine venit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *