De cand am descoperit reteta, pun in fiecare an cateva borcane

Ingrediente
3,5 kg gogosari
o varza alba (cca 1,2 kg)
o varza rosie (cca1 kg)
o conopida (cca 1 kg)
1 kg morcov
o telina(radacina,cca 300 g)
1 l otet
1/2 l ulei
500 g zahar
4 linguri rase cu sare de muraturi
piper

Mod de preparare
Conopida o desfacem buchetele mici , o lasam jumatate de ora in apa rece apoi o punem intr-o strecuratoare la scurs.

Spalam si curatam gogosarii de cotoare si seminte si ii taiem fideluta.

Tocam varza alba si rosie.

Curatam si spalam morcovul si telina si le dam pe razatoarea mare.

Amestecam toate legumele intr-un vas mare.

Punem otetul ,uleiul,zaharul si sarea la fiert .Lasam sa dea cateva clocote si il turnam fierbinte peste legume.

Adaugam piper dupa gust .

Lasam la macerat 24 de ore.In acest interval avem grija sa amestecam de cateva ori in salata.

A doua zi punem salata cu tot cu zeama in borcane curate si sterilizate. Depozitam borcanele in camara sau beci.

sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *