DELICIOS! Fac mâine cu siguranță:

INGREDIENTE
8-10 cartofi cu coaja roşie
75 g unt
150 g caşcaval
100 g brânză telemea de oaie sau de vacă
150 ml smântână
3 ouă
200 g ciuperci
3-4 frunze de pătrunjel
sare
piper
2-3 ardei capia copţi

PREPARARE
1. Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. Cartofii în coajă roşie sunt foarte buni, deoarece nu se crapă în timpul fierberii şi dau un gust special preparatelor.

2. Se taie ardeii copţi cubuleţe, iar ciupercile se curăţă, se spală, se taie şi se călesc în puţin ulei. Se lasă să fiarbă în sucul propriu, să scadă şi la final se condimentează cu sarea şi piperul după gust.

3. Separat, se bat ouăle spumă şi se amestecă cu caşcavalul ras, cu smântâna şi telemeaua rasă. Se curăţă cartofii, se taie rondele şi se aranjează în tava tapetată cu unt.

4. Se pune un strat de cartofi, ciupercile, ardei copţi, se toarnă un strat din compoziţia de brânzeturi şi tot aşa. Se acoperă cu compoziţia preparată şi se lasă la cuptor să se rumeneasă. Se serveşte ornată cu frunzuliţe de pătrunjel.

sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *