Deliciul ăsta crocant cu suncă şi caşcaval se face rapid și se termină și mai rapid O minune demențial de bună, făcută așa:

Coroniţă cu brânză şi şuncă, perfectă ca aperitiv şi foarte gustoasă. Iată cum se prepară reţeta!

INGREDIENTE

400 g făină
50 g unt
3 gălbenuşuri
150 ml lapte
1 plic drojdie uscată
200 g brânză felii
1 gălbenuş
1 lingurita lapte
250 g șuncă

PREPARARE

1. Într-un bol, se pun untul topit, gălbenu­şurile, sarea, făina cernută şi laptele călduţ amestecat cu drojdia. Se frământă bine şi se lasă la dospit.

2. Se întinde aluatul în formă dreptun­ghiulară şi se unge cu unt. Se pun apoi feliile de brânză, iar la sfârşit cele de şuncă. Se rulează pe lungime, se îndoaie, după care se modelează până capătă o formă rotundă.

3. Cu un cuţit, se crestează coroniţa, după care se unge cu un amestec de gălbenuş şi lapte. Se dă la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.

sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *