Ficat Stroganoff, o mancarica rapida si delicioasa pentru pranz ori cina

Ficatul Stroganoff cu ciuperci este un fel de mancare popular, care se prepara dupa principiul retetei clasice de vita Stroganoff.

Toate ingredientele se prajesc pe rand, iar apoi se innabusa in sos de smantana. Daca veti urma cu strictete instructiunile, veti obtine o mancarica incredibil de suculenta si gingasa.

Ingrediente: 600 g de ficatei de pui; 300 g de ciuperci (Champignon, Pleurotus); o ceapa mare; 1-2 catei de usturoi; o lingura rasa de faina; 300 ml de smantana fermentata sau pentru gatit; ulei — pentru prajit; sare, piper negru macinat — dupa gust; verdeata proaspata — pentru servit.

Mod de preparare: Curatati ficateii de pielite, vase si alte parti inutile. Spalati-i, uscati-i cu ajutorul prosoapelor de hartie si taiati-i in bucatele (in mod ideal — fasii cu lungimea de 5 cm si latimea de 1 cm). Maruntiti ceapa si usturoiul. Taiati ciupercile in feliute sau sferturi. Incingeti putin ulei intr-o tigaie. Adaugati ceapa si prajiti-o pana va deveni transparenta. Scoateti-o din tigaie. Adaugati usturoiul si ciupercile in tigaie. Prajiti-le pana se va evapora tot lichidul. Scoateti-le din tigaie. Adaugati inca putin ulei in tigaie. Adaugati ficateii si prajiti-i pe toate partile, pe parcursul a 2-3 minute.

Amestecati smantana cu faina. Adaugati ciupercile, ceapa si usturoiul inapoi in tigaie. Asezonati totul cu sare si piper negru macinat. Turnati smantana si amestecati. Innabusiti mancarica sub capac, pe parcursul a 3-5 minute. Serviti-o fierbinte, presarandu-o cu verdeata proaspata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *