Mama mea marineaza ardeii dupa aceasta reteta deja de multi ani, a trecut testul timpului

Astazi va prezentam o reteta delicioasa de ardei grasi conservati pentru iarna.

Aceasta reteta am mostenit-o de la mama mea, care marineaza ardei grasi ani la rand dupa aceasta metoda simpla si rapida. Ardeii grasi marinati astfel sunt foarte savurosi si suculenti, extrem de aromati si au un gust absolut fantastic. Savurati ardeii ca gustare sau alaturi de bucatele preferate!

Preparati marinada: Puneti cratita la foc si adaugati ingredientele pe rand, apa, zaharul, sarea, uleiul, otetul, usturoiul taiat felii. Apoi adaugati patrunjelul tocat, frunzele de dafin, amestecati si lasati pana atinge punctul de fierbere.

Intre timp spalati ardeii, taiati-i de-a lungul in jumatate, curatati-i de seminte si taiati-i fasii mari. Puneti ardeii in marinada clocotita si fierbeti-i timp de 5 minute.
Puneti ardeii in borcane, turnati marinada si inchideti cu capace sterilizate. Lasati sa se raceasca la temperatura camerei, apoi ii dati la rece pentru iarna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *