Prajiti-i intregi pana se rumenesc si neaparat pastrati toata zeama

Ardei gras prajit – o gustare apetisanta, picanta si aromata perfecta pentru orice masa sau picnic!

Pentru acest fel de mancare se potriveste orice soi de ardei gras, important sa fie de casa. De acest detaliu depinde atat gustul, cat si beneficiile preparatului. Daca va place ardeiul gras, atunci aceasta reteta este ceea de ce aveti nevoie. Rapid si gustos, reuseste chiar si un bucatar incepator!
Va preintampinam: doar de la aroma din timpul pregatirii vi se va trezi o pofta de mancare nemaipomenita!

INGREDIENTE: 1 kg de ardei gras; 2 linguri de ulei; 3 catei de usturoi; 2 lingurite de zahar; 1 lingura de otet; verdeata de telina si marar; sare – dupa gust.

MOD DE PREPARARE: Spalati ardeii si ii uscati bine cu un prosop – astfel nu vor sari stropi de ulei in timpul prajirii. Turnati ulei in tigaia incinsa. Asezati ardeii intregi si gatiti-i timp de 20 de minute, sub capac. Periodic, intoarceti fiecare ardei, ca sa se prajeasca pe toate partile, pana se rumenesc.

Ardeiul gata trebuie sa fie moale, plat si rumenit. Ii scoateti pe o farfurie si indepartati coaja, precum si cotorul cu seminte. Zeama ramasa in tigaie va fi baza sosului. Dati usturoiul prin presa, direct in tigaie, adaugati otet, sare, zahar si verdeata tocata. Turnati dressing-ul obtinut peste ardei. Ii puteti servi fierbinti sau sa-i dati la frigider, sa se marineze.

Acesti ardei pregatiti in sos dulce-acrisor pot fi o garnitura usoara sau, combinat cu alte ingrediente, un preparat dietetic minunat pentru zilele de detoxifiere.

Ardeiul gras prajit cu usturoi servit ca atare poate diversifica zilele de post. Persoanele, care nu consuma grasimi sau tin o cura de slabire, pot coace ardeii la cuptor. Tava cu ardei o acoperiti cu staniol pentru ca zeama apetisanta sa nu se evapore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *