Tortul „Visul vietii” — O prajitura care se face in numai jumatate de ora

Acest tort delicios poate fi gustat peste doar 30 minute!

El poate fi pregatit de oricine: prepararea lui nu necesita mixer sau alte ustensile speciale si nici cunostinte culinare deosebite. Noi am simplificat putin reteta: astfel ea este mai rapida si nu cauzeaza murdarirea unui morman urias de vase (suntem siguri ca aceste aspecte sunt importante pentru multi bucatari)!

Ingrediente pentru blaturi: 140 g de faina; 100 g de unt; o conserva de lapte condensat; 2 oua; ½ lingurita de bicarbonat de sodiu; 2 lingurite de pudra de cacao; putin suc de lamaie.
Pentru crema: 400 g de smantana fermentata 20%; 200 g de zahar.

Mod de preparare: Pregatiti aluatul: combinati untul topit si racit cu laptele condensat si ouale. Bateti-le cu telul/furculita pana la omogenizare. Adaugati faina cernuta si bicarbonatul de sodiu stins cu suc de lamaie. Amestecati foarte bine. Raspanditi 2/3 din aluatul obtinut pe tava tapetata cu hartie de copt, astfel incat sa ocupati 2/3 din suprafata ei (dimensiunile tavii sunt de 40 x 34 cm).

Adaugati pudra de cacao in aluatul ramas si raspanditi-l uniform in spatiul liber din tava. Introduceti tava in cuptorul preincalzit pana la 180°C si coaceti blaturile timp de 10-15 minute (depinde de cuptorul dumneavoastra). Cand blatul alb se va rumeni, scoateti tava din cuptor.

Pregatiti crema: amestecati smantana cu zaharul. Separati blatul alb de cel maroniu si taiati-l in jumatate (uniformizati-i marginile). Apoi uniformizati marginile blatului maroniu, astfel incat dimensiunile lui sa coincida cu cele ale blaturilor albe.

Asamblati tortul: ungeti foarte bine blaturile calde cu crema de smantana. Crema va patrunde in ele. Suprapuneti blaturile, ungandu-le cu crema ramasa si acoperind marginile tortului cu ea. Faramitati bucatelele rezultate dupa uniformizarea marginilor blaturilor si presarati tortul cu ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *