Un Tort De Biscuiti Absolut Delicios

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate – de post

Ingrediente
aprox. 32 de biscuiti (Petit Beurre am folosit eu, aveti grija sa nu aiba la ingrediente unt daca il faceti de post)
750 ml lapte de soia cu cacao
6 linguri amidon
6 linguri zahar tos + 1 lingura zahar pudra vanilat
3 linguri de cacao(daca nu aveti lapte de soia cu cacao, adaugati 4 linguri de cacao)
1 fiola esenta de rom
cca. 50-60 g nuci prajite
5-6 linguri zahar pentru caramelizat

Mod de preparare
Crema:

Intr-o craticioara, amestecati amidonul cu zaharul tos + pudra (cele 6 linguri zahar tos + 1 lingura zahar pudra) si cacaua.

Adaugati treptat laptele si amestecati bine sa nu se formeze cocoloase.

Puneti oala pe foc mic si amestecati cu un tel pana cand compozitia se ingroasa.

La final, adaugati esenta de rom.

Acoperiti crema cu folie alimentara ca sa nu se formeze acea cojita deasupra, apoi lasati sa se raceasca.

Intre timp, puneti nucile intr-o tigaie (nu o ungeti cu nimic) si le prajiti la foc mic, timp de cateva minute. Le lasati la racit.

In alta oala, puneti zaharul (cele 5-6 linguri pentru caramel) si il lasati la caramelizat, pana cand capata culoarea chihlimbarului.

Cand zaharul este topit complet si caramelizat, adaugati nucile si amestecati. Turnati nucile caramelizate pe o bucata de hartie de copt si le lasati la racit.

Continuarea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *